Jippie, december is voorbij!

De maand december is er voor ons eentje van continu in de hoogste versnelling moeten rijden. Niet alleen zijn Sinterklaas en kerst hier debet aan. In deze periode zijn namelijk ook ons dochtertje en zoontje jarig. De verlanglijstjes vliegen over en weer en soms zien we door de bomen het bos niet meer. Wat hebben we ook alweer aan wie gevraagd en voor welke gelegenheid ook alweer? Niet verwonderlijk dat de interne communicatie tussen mijn vrouw en ik danig op de proef wordt gesteld in deze periode. Laat het duidelijk zijn dat elke vorm van ruis op de lijn geheel op mijn conto mag worden bijgeschreven. Mijn vrouw is namelijk, uiteraard met mijn goedkeuring, in december een absolute alleenheerser in ons nederige stulpje. Tegenspraak wordt niet geduld, uiteraard geen enkel probleem voor zo’n volgzame vechtgenoot als ik ben. Ik ben oprecht blij dat zij het roer in handen heeft in deze dagen, want ik vrees dat anders een huishouden van Jan Steen netjes genoemd mag worden vergeleken met hetgeen ik op huishoudelijk gebied gepresteerd zou hebben.

Even terugkomend op de verlanglijstjes…. Onze dochter is vijf geworden en is op z’n zachtst gezegd nog wel eens een licht bijdehand te noemen. Na uitleg van wat een verlanglijstje is moest deze dan ook direct worden gemaakt. Het bleek al snel dat we al familie, vrienden en kennissen tekort kwamen, gezien het aantal cadeaus dat mevrouw dacht te kunnen vragen. Het probleem was voor haar lang niet zo groot, want dan vraag je toch gewoon twee of drie dingen aan iedereen? Het zoveelste bewijs van onze falende opvoeding… Enig besef van prijzen kan ik haar nog niet aanrekenen, maar pa en ma zouden met haar wensenlijstje snel enige financiële ondersteuning moeten aanvragen.

Ruim twee weken na de verjaardag van dochterlief is het de beurt aan ons zoontje om jarig te zijn. Een paar dagen voor deze heugelijke dag (hij wordt drie) stond het kleine mannetje voor me en vroeg me een “hanghijsje te maten”. De nodige tijd en frustratie verder bleek dat meneer ook graag een verlanglijstje wilde maken. Papagaaigedrag is hem niet vreemd en natuurlijk wil hij alles wat zijn grote zus ook heeft of mocht en dus ook een verlanglijstje. Maar goed, waarom niet in dit geval en dus samen een “hanghijsje gemaat”. Dit zag er binnen vijf minuten als volgt uit:

- Autos
- Autos
- Autos
- Autos

Iets anders was niet bespreekbaar en de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit ook zo’n beetje het enige is waar hij mee speelt. We hebben in goed onderling overleg met de directeur zelf nog een onderscheid kunnen maken in auto’s. In de decembermaand is zijn wagenpark dan ook flink uitgebreid. Op dit moment is meneer de trotse bezitter van sportwagens, raceauto's, kiepwagens, bussen, politieauto’s enzovoorts.

Morgen is de vakantie voorbij en gaat de oudste weer naar school en zoonlief weer voor twee dagdelen naar de peuteropvang. Heerlijk!!!! Even een einde aan de periode van stuiteren en cadeaus. Het zal ze vast tegenvallen om weer in het gareel te moeten. Alle kerstspullen de kamer weer uit en terug naar zolder. Nu maar hopen dat de gezagsverhouding tussen mijn vrouw en mij zich zal weten te normaliseren……..

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Win een
Diner voor 2!
facebook
  • Zoals uw gasten uw verlanglijstje zien:

  • Zoals U uw verlanglijstje ziet: (ingelogd)